CSEC påbörjar tillväxtresa

CSECs satsning på försäljning av de nya produkterna Spåra och C-pod Mini e-handel börjar ge resultat. Genom en lyckosam e-handelsstrategi har försäljningen av Spåra och C-pod Mini ökat med i snitt 55% månad över månad från januari till april och den positiva utvecklingen har fortsatt under maj månad. Totalt har bolaget i år sålt över 570 Spåra och C-pod Mini från årsskiftet till den 24 maj. Stärkta av framgången fullföljer bolaget sin geografiska expansionsplan och öppnar i juni webbutiker i Danmark, Finland och Norge.

Spåra och C-pod Mini är är två av bolagets nya egenutvecklade produkter. Spåra är skapat för att skydda och spåra värdesaker var de än befinner dig. C-pod Mini är marknadens minsta och mest innovativa båtlarm. I januari började bolaget sin tillväxtsatsning. På mindre än fem månader har bolaget sålt över 570 nya enheter. Snittintäkten per enhet är ca 1 230 kr. 

De nysålda Spåra och C-pod Mini enheterna har starkt bidragit till att bolagets totala bas av uppkopplade enheter har ökat med över 40% sedan årsskiftet. En större installerad bas betyder större återkommande intäkter från de kunder som i framtiden väljer att förlänga sina serviceavtal. Bruttomarginalen vid förlängning är över 90%. Den installerade basen har därför stor betydelse för bolagets långsiktiga lönsamhet. 

– Det handlar fortfarande om relativt blygsamma siffror. Men tillväxttakten är långt ifrån blygsam. Vi har visat att vår e-handelsstrategi fungerar och vi kommer att replikera den på marknad efter marknad. I slutändan är det överlägsna produkter och nöjda kunder som driver tillväxten. Vi har snygga, användbara och prisvärda produkter som löser problem i vardagen för människor. När vi sedan kombinerar detta med bra e-handel och geografisk expansion får vi en spännande hävstång, säger vd Jacob Lundberg.

I juni beräknar bolaget öppna webbutiker i de nordiska grannländerna Finland, Danmark och Norge. Tillsammans har de en befolkning som är 60% större än Sveriges. Det betyder att den tillgängliga marknaden kommer att mer än fördubblas för bolaget.

Fler nyheter

CSEC på plats på Båtmässan i Göteborg 

CSEC på plats på Båtmässan i Göteborg 

CSEC är på plats på Båtmässan i Göteborg 4-12 februari.  Där presenterar vi bland annat vår senaste produkt, C-Pod mini som blev nominerad i kategorin: "Marine electronics & Marine related software" på METS 2022.  Så klart finns också våra Spåra-trackers för...

läs mer

Prishöjningar 2023

Rådande omvärldssituation med hög inflation och brist på komponenter har lett till ökade inköpskostnader. På grund av detta tvingas vi tyvärr höja priseret på Spåra Classic och C-pod mini från 1 januari 2023.En Spåra Classic med 1 års servicelängd kommer att kosta...

läs mer