C Security Systems i samarbete med Exeger

STOCKHOLM, 12 oktober, 2021 – IoT-bolaget C Security Systems (CSEC) tillkännager idag att de ingått ett strategiskt samarbetsavtal med det svenska industribolaget Exeger som utvecklar och producerar den unika solcellsteknologin Powerfoyle. Samarbetet innebär att CSEC kommer att integrera Powerfoyle i kommande Spåra-produkter.

Spåra är en unik GPS-tracker som till skillnad från många liknande produkter på marknaden även fungerar i den senaste generationens mobilnät. Den första produkten som bygger på samarbetet mellan de båda bolagen är Spåra Hund – en unik spårsändare för hundar som tack vare den strömsnåla Spåra-teknologin och Exegers solcellsteknik kommer att kunna få i princip evigt liv. Spåra Hund kommer att lanseras under första kvartalet 2022. 

“Det är en perfekt matchning av teknologier. Vi har målmedvetet utvecklat vår teknologi för att vara så strömsnål som möjligt och det är precis vad som krävs för att kunna använda solceller för laddning – och det finns, oss veterligen, ingen annan solcellsteknologi som klarar av att leverera det vi kräver,” säger Jacob Lundberg, vd för CSEC.

Exegers patenterade solcellsmaterial laddas av allt omgivande ljus, inomhus som utomhus, samt är både tåligt och flexibelt. Det gör Powerfoyle idealisk som strömkälla till Spåra-sändare. Under 2021 har Exeger tillkännagett kommersiella samarbeten med ledande bolag inom konsumentelektronik, såsom Urbanista, POC och adidas Headphones. CSEC blir nu först ut med Powerfoyle-integrerade IoT-produkter.

“CSEC är ett framåtlutat, svenskt företag med en unik innovation. Inom IoT har vi observerat en ökande efterfrågan för att veta var djur eller saker befinner sig. Spåras strömsnåla spårsändare i kombination med Powerfoyle skapar en ny standard inom IoT och fyller en viktig funktion på den växande tracking-marknaden.  Tillsammans skapar vi ett tryggare och miljövänligare samhälle”, säger Giovanni Fili, vd och grundare Exeger.

CSEC är dessutom engagerade i ett innovationsprojekt finansierat av Jordbruksverket med syftet att, baserat på befintlig teknikplattform, utveckla lösningar för att använda sensorteknik för att övervaka hälsa och mående hos betesdjur.

Presskontakt:
Adam Erlandsson, BCW på uppdrag av CSEC
0735-18 24 80
adam.erlandsson@bcw-global.com 

Kort om C Security Systems AB (publ.)
IoT-bolaget C Security Systems, baserat i Stockholm, utvecklar, marknadsför och säljer högteknologiska skydds- och övervakningssystem på den globala marknaden under varumärkena Spåra och C-pod. Vår affärsidé är att skapa trygghet och förenkla för människor och företag genom att erbjuda smarta sensorsystem för att skydda människor, djur och rörliga tillgångar. För mer information, besök www.csec.group.

Kort om Exeger
Exeger är svenskt företag med en unik solcellsteknologi som konverterar all form av ljus till elektronisk energi. Med sin tåliga och flexibla design kan materialet Powerfoyle integreras sömlöst i alla produkter som gynnas av att vara självförsörjande på ström. Powerfoyle kan förbättra alla konsumentelektronikprodukter som den integreras i, genom att ge förlängd eller evig batterilivslängd, vilket gör att man sätter makten till den senaste tekniken direkt i händerna hos konsumenten. Genom att revolutionera sättet att se på tillgänglig energi, gör Exeger produkter både smartare och mer hållbara – med en vision att nå ut till en miljard människor. För mer information, besök www.exeger.com samt www.powerfoyle.com.

Fler nyheter

CSEC på plats på Båtmässan i Göteborg 

CSEC på plats på Båtmässan i Göteborg 

CSEC är på plats på Båtmässan i Göteborg 4-12 februari.  Där presenterar vi bland annat vår senaste produkt, C-Pod mini som blev nominerad i kategorin: "Marine electronics & Marine related software" på METS 2022.  Så klart finns också våra Spåra-trackers för...

läs mer

Prishöjningar 2023

Rådande omvärldssituation med hög inflation och brist på komponenter har lett till ökade inköpskostnader. På grund av detta tvingas vi tyvärr höja priseret på Spåra Classic och C-pod mini från 1 januari 2023.En Spåra Classic med 1 års servicelängd kommer att kosta...

läs mer