1 minut med Rasmus Nilsson Software Developer på CSEC

Rasmus Nilsson kallar sig stereotypisk nörd.

– Jag samlar på tangentbord och bygger ihop dem. Jag har sju stycken. Jag köpte ett senast igår.

– Du är också nytillträdd i rollen Software Developer på C Security Systems, välkommen Rasmus! Du börjar ju bli varm i kläderna, hur känns det?

– Om jag skulle sammanfatta det i ett ord så skulle det vara ”spännande”. Det känns riktigt bra. Alla i Product Management-teamet är så otroligt kompetenta. Jag kunde inte bett om mer. Jag har ju hunnit vara med på rätt många veckoavstämningar nu och tror nästan att projektchefen tycker att jag är tjatig när jag säger hur bra och kul allting är. Så klart är det utmaningar men det är också givande. Jag vill ha utmaningar. 

Rasmus började programmera redan i grundskolan, tog det vidare till en  gymnasieutbildning och tyckte att det var fortsatt kul.

– När jag var 19 började jag jobba som gymnasielärare inom programmering. Det är nog det modigaste jag gjort. Jag var ju typ jämnårig med eleverna. Man var ju inte tuff första lektionen där, men sen upptäckte jag att det hade en hel del fördelar att vara ung och hålla jämna steg med utvecklingen. Ganska snart hittade jag min roll.  

Därefter kände Rasmus att det var dags att själv fördjupa sig och tog en examen i datalogi på datasystemutvecklingsprogrammet Kristanstad.

– Jag jobbade deltid på ett annat bolag redan under utbildningen men när CSEC hörde av sig verkade det så otroligt mycket mer spännande och utmanande. Framför allt eftersom  det handlar om en produkt som faller inom IoT-sektorn, Hela det ämnet är häftigt. Och det går fort från idé till implementationer. Dessutom har jag en medarbetare som blivit min mentor. Han kan så oerhört mycket och det driver på min egen utveckling. 

Tack Rasmus, vi är så glada att ha dig här!

Fler nyheter

Elmia Husvagn Husbil

Elmia Husvagn Husbil

CSEC närvarar i Jönköping på Elmia Husvagn Husbil - en mässa där de senaste modellerna och produkterna för campingliv presenteras på en och samma plats. Mässan pågår i fem dagar och erbjuder aktiviteter för olika åldrar; föreläsningar, Campingköket, Oktoberfest och...

läs mer
CSEC intar Entreprenad Live 2023

CSEC intar Entreprenad Live 2023

CSEC finns på plats i Göteborg Landvetter med Spåra 7-9 september. Entreprenad Lives idé är att skapa starka regionala mässor för proffs inom bygg- och anläggningsbranschen med fokus på entreprenad.   Här finns utrymme för utställning, provkörning, seminarier och...

läs mer
KVARTALSRAPPORT FÖR C SECURITY SYSTEMS AB (publ)

KVARTALSRAPPORT FÖR C SECURITY SYSTEMS AB (publ)

Första halvåret i korthet Nettoomsättningen för koncernen i perioden januari till juni 2023 minskade med 26% jämfört med samma period föregående år. Utgifter för webbannonser har i stort sett upphört och stort fokus har lagts på försäljning till återförsäljare och via...

läs mer