Franska båtfinansieringsbolagen CGI och SGB väljer C-pod mini

De franska båt finansieringsbolagen CGI Finance och SGB Finance – båda dotterbolag till den franska storbanken Groupe Société Générale – har beslutat att inkludera C-pod mini som en del i sina finansierings- och försäkringserbjudanden till franska båtkunder. Erbjudandet kommer att marknadsföras under Frankrikes tre största båtmässor kommande månader: Cannes Yachting Festival, Grand Pavois La Rochelle och Paris Boat Show.  

CGI och SGB samarbetar med försäkringsbolaget Helvetia och inkluderar försäkringsskyddet som en del i finansieringen. Det kommande mässerbjudandet från CGI och SGB innebär att kunderna får 10% reduktion av försäkringspremien och självriskeliminering vid köp av ny båt. Motkravet är att kunden installerar en C-pod mini som levereras av finansieringsbolagen. Kundens kostnad för C-pod mini är 1 €. Erbjudandet gäller endast med C-pod mini, ingen annan tracker. 

CGI och SGB är två av franskrikes största båtfinansieringsbolag. CGI finansierar nytillverkade båtar oavsett tillverkare. Enda kravet är att båten registreras i Frankrike. SGB, som förutom Société Générale även har Groupe Béneteau som delägare, erbjuder finansiering för alla nytillverkade båtar inom hela Groupe Beneteau. Förutom Beneteau omfattas även båtar från ett tiotal andra ledande märken såsom exempelvis Jeanneau, Lagoon och Four Winns.

– CGI och SGB gjorde motsvarande kampanj på totalt 4 mässor under 2018/2019 då kunderna erbjöds liknande villkor vid installation av C-pod Lite, säger Eben Martin, exportförsäljningschef på CSEC. Det resulterade i beställningar på över 600 enheter. Detta blir en favorit i repris!

CGI och SGB köper C-pod mini från CSEC för 149 € styck, inklusive ett års servicelängd. Kunderna ansvarar själva för förlängning av servicelängden efter ett år. Enheterna måste vara aktiva för att kunderna ska kunna åtnjuta de förmånliga försäkringsvillkoren. CSEC rapporterar fortlöpande till CGI och SGB vilka enheter som är aktiva och vilka vars servicelängd har upphört.

CGI och SGB deltar med erbjudandet på Frankrikes tre största mässor: 

  • Cannes Yachting Festival, 6/9 – 12/9
  • Grand Pavois La Rochelle, 27/9 – 2/10
  • Paris Boat Show, 3/12 – 11/12

Fler nyheter

CSEC på plats på Båtmässan i Göteborg 

CSEC på plats på Båtmässan i Göteborg 

CSEC är på plats på Båtmässan i Göteborg 4-12 februari.  Där presenterar vi bland annat vår senaste produkt, C-Pod mini som blev nominerad i kategorin: "Marine electronics & Marine related software" på METS 2022.  Så klart finns också våra Spåra-trackers för...

läs mer

Prishöjningar 2023

Rådande omvärldssituation med hög inflation och brist på komponenter har lett till ökade inköpskostnader. På grund av detta tvingas vi tyvärr höja priseret på Spåra Classic och C-pod mini från 1 januari 2023.En Spåra Classic med 1 års servicelängd kommer att kosta...

läs mer