Försäkringsbolaget AXA väljer Spåra för motorcyklar 

AXA, världens fjärde största försäkringsbolag, har godkänt Spåra för att skydda motorcyklar i Frankrike. Med 530 000 försäkrade motorcyklar i Frankrike är AXA i särklass störst på den marknaden. AXA kommer att introducera Spåra som en del i sitt försäkringsprogram AXA Passion.  

Under 2019 drabbades Frankrike av en omfattande våg av stölder av motorcyklar. Det ledde till att AXA började söka efter ett lämpligt tracking system för att spåra och återfinna stulna motorcyklar. Under våren 2022 inledde AXA en formell utvärdering av ett antal GPS trackers, däribland Spåra. Utvärderingskriterierna omfattade bland annat tekniska funktioner, batteritid, installation, kostnadsbild och kundsupport. Spåra uppfyllde alla krav och AXA har beslutat godkänna Spåra som därmed blir AXAs första och hittills enda godkända GPS tracker för motorcyklar.

Spåra kommer att ingå i AXA Passion, ett särskilt försäkringsprogram för bland annat motorcyklar, och kopplas till förmånliga försäkringsvillkor. AXA arbetar med att utforma dessa villkor och kommer att tillsammans med CSEC ta fram en affärsmodell som gör att alla parter tjänar på upplägget.

− Det här är ett stort kliv mot att förverkliga vår strategi att komma in på andra stora sakförsäkringsområden förutom båtar. Det är också ett bevis på att vi har en konkurrenskraftig produkt som löser verkliga problem för försäkringbolag och stärker deras kunderbjudande, säger Jacob Lundberg, vd för CSEC. 

Fler nyheter

Elmia Husvagn Husbil

Elmia Husvagn Husbil

CSEC närvarar i Jönköping på Elmia Husvagn Husbil - en mässa där de senaste modellerna och produkterna för campingliv presenteras på en och samma plats. Mässan pågår i fem dagar och erbjuder aktiviteter för olika åldrar; föreläsningar, Campingköket, Oktoberfest och...

läs mer
CSEC intar Entreprenad Live 2023

CSEC intar Entreprenad Live 2023

CSEC finns på plats i Göteborg Landvetter med Spåra 7-9 september. Entreprenad Lives idé är att skapa starka regionala mässor för proffs inom bygg- och anläggningsbranschen med fokus på entreprenad.   Här finns utrymme för utställning, provkörning, seminarier och...

läs mer
KVARTALSRAPPORT FÖR C SECURITY SYSTEMS AB (publ)

KVARTALSRAPPORT FÖR C SECURITY SYSTEMS AB (publ)

Första halvåret i korthet Nettoomsättningen för koncernen i perioden januari till juni 2023 minskade med 26% jämfört med samma period föregående år. Utgifter för webbannonser har i stort sett upphört och stort fokus har lagts på försäljning till återförsäljare och via...

läs mer